Over Sander


Vanaf 2015 ben ik goudsmid in Venray, waar ik ook woon met mijn gezin. Ik ben in aanraking gekomen met dit mooie vak middels cursussen bij het Kunstencentrum in Venray. Hier heb ik enkele jaren de cursus gevolgd en werd hier zo enthousiast van, dat ik in 2011 naast mijn werk gestart ben met de vakopleiding in Schoonhoven waar ik na 4 jaar mijn diploma in ontvangst heb genomen.

 

Naast mijn parttime-carrière  in de optiek en later als technisch orthopedisch medewerker bij WeDesign, waar ik zilveren hand- en armbraces maakte, heb ik jaren mooie unieke sieraden gemaakt als goudsmid. Sinds oktober 2023 heb ik de stap genomen en ben ik volledig aan het werk in mijn “atelier en suite”. Mijn atelier is namelijk gesitueerd achter een oude ensuite schuifdeur.

 

Je kunt bij mij terecht voor handgemaakte en unieke sieraden, gedenksieraden, verlovings- en trouwringen, maar ook voor reparaties. Ik werk met allerlei materialen zoals goud en zilver, maar ook voor mooie edelstenen heb ik een zwak. Hiernaast vind ik het belangrijk om mijn technieken te blijven ontwikkelen. Hiervoor volg ik geregeld workshops en cursussen. Zo ben ik in het najaar van 2023 bij de van Tol en breet academie geweest en zal ik ook in 2024 mijn technieken daar nog verder uitdiepen.

'Nieuwsgierig naar verhalen voor een uniek (gedenk)sieraad met een verhaal'

In mijn atelier maak ik allerlei soorten sieraden waarvan veel gedenksieraden in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om een blijde gebeurtenis, zoals een verloving, trouwen, geboorte of een andere mooie gebeurtenis, maar ook een nagedachtenis aan een overleden dierbare. Aan de hand van het verhaal  en samen met mijn klant maak ik een ontwerp. Bij de uitwerking maak ik vaak gebruik van oude en bestaande sieraden. Het verwerken van as of een vingerafdruk maakt het nog persoonlijker. Een mooie edelsteen kan het sieraad helemaal af maken.

 

Ofwel het ambachtelijk maken van een sieraad met een verhaal! Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal en hoe ik hiermee een blijvend (gedenk)sieraad kan maken.