Over Sander


Ik ben Sander van Loon uit Venray en gediplomeerd goudsmid. 

 

Ik ben in aanraking gekomen met dit mooie vak middels cursussen bij het Kunstencentrum in Venray. Hier heb ik enkele jaren de cursus gevolgd en werd hier zo enthousiast van, dat ik in 2011 naast mijn werk in de optiek gestart ben met de vakopleiding in Schoonhoven. Een uit de hand gelopen hobby dus.... 

 

Begin 2015 ben ik mijn bedrijf 'Sander van Loon' als zelfstandig goudsmid begonnen. Hiernaast werkte ik parttime in de optiek en heb ik nog 2 jaar als technisch orthopedisch medewerker gewerkt voor het vervaardigen van zilveren handbraces. Vanaf oktober 2023 ben ik volledig in mijn atelier aan het werk om voor u mooie sieraden te maken. 

 

Tijdens mijn opleiding heb ik meegedaan aan de Jewelry Award. Het thema van de wedstrijd was Briljant. Mijn ring 'Aspects of Brilliance' heeft enkele weken in Brussel en Antwerpen geschitterd. Uiteindelijk heb ik met deze ring een mooie aanmoedigingsprijs gewonnen.

 

In zowel mijn werk, privéleven en als goudsmid ben ik altijd op zoek naar de niet standaard. Ofwel out of the box denken en doen. Bij het ontwerpen en vervaardigen van een sieraad vind ik dit dan ook erg belangrijk.