Over Sander van Loon

Ik ben Sander van Loon uit Venray en sinds juni 2015 gediplomeerd goudsmid. 

 

Ik ben in aanraking gekomen met dit mooie vak middels cursussen bij het Kunstencentrum in Venray. Hier heb ik enkele jaren de cursus gevolgd en werd hier zo enthousiast van, dat ik naast mijn werk als opticien/contactlensspecialist in 2011 gestart ben met de vakopleiding in Schoonhoven. Een uit de hand gelopen hobby dus.... 

 

Begin 2015 ben ik mijn bedrijf "Sander van Loon" als zelfstandig goudsmid begonnen. Hiernaast werk ik parttime bij mijn werkgever als opticien/contactlensspecialist.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik meegedaan aan de Jewelry Award 2014. Het thema van de wedstrijd was Briljant. Mijn ring 'Aspects of Brilliance'heeft enkele weken in Brussel en Antwerpen geschitterd. Uiteindelijk heb ik met deze ring een mooie aanmoedingsprijs gewonnen. Meer over deze ring is terug te vinden in mijn portfolio.

 

In zowel mijn werk, privéleven en nu als goudsmid ben ik altijd op zoek naar de niet standaard. Ofwel buiten de kaders van het honderd in één dozijn denken en doen. Bij het ontwerpen en vervaardigen van een sieraad vind ik dit dan ook erg belangrijk. 

 

 

 

Sander in atelier